Субота, 18.05.2024, 07:56
Головна » 2010 » Жовтень » 5 » Перша молитва "атеїста"...
Перша молитва "атеїста"...
Kатегорія: Історії для душі
        Пізнього вечора священик вертався з церкви до дому. Події дня час від часу пригадувались йому в пам’яті. Він робив висновки і припущення про те, як пройшов цей день і про те, що можна змінити у завтрашньому дні. Деколи ці думки нагадували розмову. Він немов радився з кимось. Але нікого не було видно поруч нього. Психологи би це назвали якось по медичному, а він це називав молитвою.
        Ці молитовні думки перебив один юнак, що просто стояв на вулиці. Вони були давно знайомі і часто бачились просто так, але ніколи не було нагоди до розмови. Та сьогодні вітер повіяв у їхню сторону.Без «добрий день» молодик відразу вистрілив: «Докажи мені, що є Бог. Я атеїст! Докажеш – повірю».
        «Чесно кажучи, ти невчасно» – подумав духовний пастир – «Але, що поробиш? У мене робочий день не має графіка. Значить це буде надовго. Доказати існування Бога??? – це найважча тема, а основне, що ти сам її деколи не розумієш. Деколи сам маєш сумніви... і це найвжчий момент в історії твого життя.»
        Не знати, чому священик цього вечора не хотів дискутувати: може дійсно був втомлений, і не мав сили сперечатися про те, що не можливо доказати, а можливо сам Бог змилосердився над ними двома і одного, і другого обдарував доброю думкою. Все закінчилось дуже просто.
Духовний пастир відповів: ” З такими запитаннями звертайся до самого Бога, я лише його слуга...”
Гордуватий юнак, який мав на поготові кілька гарячих аргументів просто не сподівався такої відповіді і ніодин із аргументів тут був недоречний.
        Зробивши крок вперед, священик додав:” Пробач, але дійсно втомлений... і тобі порадив те, що сам роблю, коли маю ту саму проблему, що й ти. Бувай... Хай Бог помагає...”
        Священик ще не знав, що то сам Святий Дух промовив його устами, і цього вечора станеться перша молитва "атеїста”, можливо не така вже і канонічна.. повна претензій і вимагання доказів... та все у цій молитві було сказано щиро із проханням, із зверненням до Бога... Психологи би це назвали якось по-медичному... а він подеякому часі назве це першою зустріччю із Богом.
        Хочеш повірити? Розмовляй з Богом!
        Слабне твоя віра? Вернися до молитви!
        Хочеш, щоб повірили інші? Не заступай дорогу Богу!

Джерело www.rozdum.org.ua

Категорія: Історії для душі | Переглядів: 602 | Додав: Адмін | Теги: Віра, перша молитва, молитва, Бог | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Наше опитування
Як Ви потрапили на наш сайт?
Всього відповідей: 84
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0